.

tips: cara nak tgk HP Ori ke xOri



salam....
kali nie nak kongsi dengan semua orang cara tengok HP ORI ke Ciplaknye
so nak tahu kualiti HP kita ni kita boleh tengok ia dibuat di negara mana dihasilkan
seperti findland,german,asia tenggara dan lain lagi




Step 1. korang taip no *#06# di hp korang.
Step 2. akan terkeluar 15 digit nombor imei. 

Contoh No imei  316725204690216

Korang tengok pada nombor ke-7>ke-8 

*Kalau 02 atau 20 > Handphone korang dibuat di Asia tenggara(kualiti biasa-biasa)
*Kalau 08 atau 80 >Handphone korang dibuat di german ( kualiti yang bagus )
*Kalau 01 atau 10 >Handphone korang dibuat di finland (kualiti lebih baik dari german)
*Kalau 00 > Handphone korang dibuat france (Kualiti terbaik dari semua kualiti diatas)


Note: Kalu korang xde sebarang nombor diatas korang nye handphone ciplaknye.. 

12 comments:

CIKGADIS said...

ohhhh hpne ku hpne murah.kikikiki

Wani Swift said...

kalau 03 ?

ikram said...

klu xde makne ciplak la

ain fathihah said...

blog ni lambat nk loading page. kenapa ya?

Joel Leslie said...

woww ! thx share ! tp sy punya 03. maksudnyaa ?

wany azmy said...

wani 03...means?

Nur Afiqka said...

wahh..nice entry...bgs info ni..thanks...hehee^^

Dalin said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ikram said...

biasa je la

AsyieqiN Rkey said...

aah..03 maksud ape ye..nk tauu..hehe

Hassanah said...

terbaik ((=

ikram said...

03 maksud nya ciplak heheh

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...